direct een afspraak maken direct een afspraak maken
praktische zaken

Vergoeding
Fysiotherapie wordt door uw zorgverzekering vergoed als u een aanvullend pakket heeft waarin fysiotherapie zit. Bij bepaalde aandoeningen kan de zorgverzekeraar vanuit het basispakket vergoeden, nadat u (of uw aanvullende verzekering) de eerste 20 behandelingen vergoed heeft.
Heeft u geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie, dan rekent u per behandeling af. Dit kan zowel contant als met pin.
Uitgebreide informatie over vergoeding van fysiotherapie vindt u op www.fysiovergoeding.nl

Contracten met zorgverzekeraars
Met alle zorgverzekeraars heb ik een contract afgesloten. De nota voor fysiotherapiebehandelingen stuur ik rechtstreeks naar de zorgverzekeraar als u een aanvullende verzekering heeft.

Duur van een behandeling
De eerste afspraak duurt ongeveer 40 minuten, vervolgbehandelingen 25 minuten of in overleg 40 minuten.

Meebrengen
U neemt iedere behandeling een handdoek mee, bij de eerste afspraak een legitimatie en eventueel de verwijzing.

Afspraak afzeggen
Een afspraak die meer dan 24 uur van tevoren is afgezegd, wordt niet in rekening gebracht.

Verwijzing
Als uw arts of specialist u het advies geeft naar een fysiotherapeut te gaan, vraag dan om een verwijzing.
U kunt ook zonder verwijzing naar mij komen. Ik zal dan eerst een screening doen. Mocht fysiotherapie geïndiceerd zijn, dan volgt na de screening de intake voor fysiotherapie.
Momenteel is het mogelijk om aansluitend ook een behandeling te geven en te declareren. Dit wordt geteld als twee behandelingen op één dag.

Tarieven
Voor de tarieven klik hier.

Samenwerking
In ‘de Plint van Plettenburgh’ werk ik samen met mijn collega’s van fysiotherapie Haalboom & van der Kleij. Waar het voor u en uw klachten nodig is, kan ik u snel naar bijv. de manueel therapeute of de medische training doorverwijzen.
De twee praktijken hanteren een gezamenlijk telefoonnummer (030-288 06 03) en nemen voor elkaar de telefoon op.

Klachten
Heeft u klachten over mij of de behandeling, vertel het mij alstublieft of laat het een -u vertrouwd- persoon mij vertellen. Komen we er samen niet uit, dan is het altijd mogelijk om bemiddeling aan te vragen of een klacht in te dienen.
Mijn praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van onze beroepsgroep het KNGF.

Kwaliteitsregister
Bij het KNGF ben ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor zowel algemene fysiotherapie als ook psychosomatische fysiotherapie. Dit houdt o.a. in dat ik regelmatig bij- en nascholingen volg om mij verder te verdiepen in mijn vak.

Links
www.psychosomatischefysiotherapie.nl
www.fysiovergoeding.nl
www.defysiotherapeut.com